CV-ketel storing Voorburg 2018-10-25T11:25:57+00:00

Zelf een CV-ketel storing oplossen

loodgieter Voorburg

loodgieter Voorburg

Je CV-ketel zorgt voor de verwarming in het hele huis. CV staat dan ook voor Centrale Verwarming – De ketel is de plek waar al jouw warmte centraal wordt geregeld. Des te lastiger dus als er hier een storing is of deze beschadigd is. Regelmatig onderhoud is hier natuurlijk de beste verdediging. Veel CV-ketel services zijn dan ook graag bereid een onderhoudscontract met jou af te sluiten in Voorburg, zodat men niet alleen regelmatige inspecties kan laten uitvoeren, maar ze jou ook tijdig kunnen helpen met eventuele storingen of lekkages.

Bij storing kan men natuurlijk altijd bij de CV-service terechtvan Aad’s loodgietersbedrijf uit Voorburg. Echter, er zijn een aantal zaken die je zelf thuis kunt doen of controleren voordat u belt op 070 – 2002 256 , zodat de erkende loodgieter uit Voorvurg niet voor iets kleins hoeft langs te komen. Dat bespaart je geld, en de sanitaire vakman tijd!

CV-ketel storing?

CV-ketel storing VoorburgIs er een storingsnummer zichtbaar op de display van de CV ketel? Reset deze dan, liefst met de reset knop van de CV-ketel, maar desnoods door de stekker even uit het stopcontact te halen en weer terug te doen. Soms kan deze simpele handeling de storing alweer oplossen! Vaak komt de storing later wel weer terug, maar nu heeft men in ieder geval een warm huis terwijl men de erkende loodgieter inschakelt!

Waterdruk en vlam controleren?

Controleer de waterdruk van de CV-ketel. De waterdruk in elk type CV-ketel moet tussen de 1,5 en 2,0 bar liggen om de ketel goed te laten werken. Als de druk boven 2,0 bar is moet u wat water uit het systeem aftappen of de leidingen ontluchten. Als de druk onder de 1,5 bar is kun je de ketel bijvullen met wat water totdat de druk binnen het gewenste gebied ligt. Bijvullen is vrij eenvoudig, en is veelal prima zelf te doen zonder eerdere ervaring indien men een goede handleiding heeft gevonden.

Daarnaast kan men controleren of de waakvlam nog aan is. Is deze uit dan moet deze weer aangestoken worden. Volg daarvoor de instructies in de handleiding van de CV-ketel.

CV-ketel service bellen op 070 – 2002 256 

Als men de bovenstaande zaken heeft gecontroleerd, en je bent er nog steeds niet uit, dan is het verstandig om onze erkende loodgieter uit Voorburg te bellen. Geef bij het bellen merk en type van de CV-ketel door – sommige merken hebben namelijk ander gereedschap nodig om eraan te kunnen sleutelen.

Zoek je een CV-ketel service in Voorburg of omgeving? Neem contact op en bel 070 – 2002 256 ! Onze spoed loodgieters staan graag voor u klaar.

Neem direct contact met ons op